Kunst: wat is het?

Wanneer je aan kunst denkt, kan je aan veel verschillende soorten kunst denken. Vaak zullen je eerste gedachten uitgaan naar een schilderij of naar een beeld. Maar kunst is veel meer dan alleen maar schilderijen en beelden. Dans architectuur, literatuur, muziekstukken worden ook tot kunst geschaard. Zoals gezegd zijn schilderijen en beelden goede voorbeelden van kunst, zij behoren tot de beeldende kunst. Je kunt er met je eigen ogen naar kijken. Naar muziek kan je niet kijken en daarom behoort het ook niet tot de beeldende kunst. Kunstenaars die beeldende kunst maken, maken dus voorwerpen en dingen waarmee ze iets mee willen uitbeelden.

Zo kunnen ze iets uitbeelden wat ze hebben meegemaakt of wat ze juist grappig vinden. Soms wordt er ook kunst in opdracht gemaakt. Bijvoorbeeld een beeld van een grote voetballer uit het verleden. De verschillende soorten kunst hebben vaak ook verschillende doelen. Het ene kunstwerk wil je aan het denken zetten terwijl het andere kunstwerk juist een grappige indruk op je achter moet laten. Echter, niet iedereen vindt kunst mooi. Kunst kan je dan ook erg persoonlijk noemen. Smaak is een belangrijke factor bij kunst. Sommige kunststukken vertellen een verhaal waar niet een ieder geboeid van raakt. Een achterliggend verhaal kan er wel voor zorgen dat je meer waardering voor kunst krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>